BRYTA OM

BRYTA OM

Unga vuxna

Åsa Anderberg Strollo

Alfabeta förlag

314

9789150109764

Finland, Danmark

2007

Jag heter Minna Krall och jag bor med min pappa Håkan, hans fru Anna och mina småsyskon August och Ella i en stor sekelskiftsvilla i Bromma. Pappa jobbar på universitetet, men han har varit ledig och varit med oss hela sommaren. Jag har jobbat i en kiosk i Danmark, där Anna har sin familj. Jag är... en vanlig tjej. Helt normal...

Så börjar Minna sin presentation av sig själv och sitt liv när hon står inför Emma Larsson och alla andra idioter i nya klassen på gymnasiet på Skärholmen.
Men det är en lögn. Egentligen är det bara Eddie som vet hur pank och hungrig hon varit under sommaren och hur illa det luktar i den sunkiga lägenheten.

Eddie tycker att hon ska skita i skolan och hänga med honom till Sydamerika istället. Till ett nytt liv. Byta om, liksom. Bryta med allt det krångliga som blir när mamma blir utskriven från psyket trots att hon fortfarande är sjuk. Men vem ska ta hand om mamma, om inte Minna gör det..?

FILMOPTIONER SÅLDA

NOMINERAD TILL AUGUSTPRISET 2007

NOMINERAD TILL SLANGBELLAN 2007

VINNARE AV STORA LÄSARPRISET 2008

NYTRYCK 2015

Pressröster om Bryta om quote

  • Bryta om är het av både desperation och passion. Och har en historia som vägrar släppa sitt grepp om läsaren. Pia Huss, Dagens Nyheter
  • Det är en fantastiskt bra bok. Det här är den bästa ungdomsbok jag läst i år!

    Yokiko Duke, SVT, Go´Morgon Sverige
  • En stark debut Ying Toijer-Nilsson, Svenska Dagbladet
  • ...finns inget fummel någonstans, Karaktärer, plot, detaljer, dialog, trovärdighet, Hornstull. Allt är tipptopp. // Läs!

    Johanna Lindbäck, Bokhora

book-iconköp boken

Stöd din lokala bokhandlare! Hittar du den inte där så kan du köpa boken Bryta om på både Adlibris och Bokus.

E-POST OCH TELEFON

  • asaanderberg@hotmail.com
  • 0709-36 0 112

BOKA FÖRFATTARBESÖK

back to top